Flera butiker lurade av ny bluffmakare

Runt 20 företag har blivit av med sammanlagt runt 900 000 kronor - till ett företag i Jönköping. Listan på fodringsägare är nu lång och det handlar om skulder för allt mellan byggmaterial och konditorivaror.

En av dem som drabbats är Carina Jakobsson som har en klädbutik i Skövde. Fyra personer plockade ut arbetskläder i hennes butik för omkring 25 000 kronor - pengar som Carina aldrig sett röken av. Mannen från Jönköping som låg bakom det här besöket i Carinas affär har under en mycket kort tid som företagare lyckats dra på sig skulder hos kronofogden för nästan 900 000 kronor.

Listan på fodringsägare är nu lång - och det skulderna handlar om allt mellan byggmaterial och konditorivaror.

Männen som kom in i Carina Jakobssons butik sade att de var från en takläggningsfiram. De sa att de var på ett jobb i Skövde och behövde kläder. Företagaren i Jönköping - bekäftade på telefon för Carina att de skulle få kläderna.

Exakt samma sak hände en butik i Värnamo - där männen plockade ut hygienartiklar för runt 20 000 kronor. Även där kollade ägaren upp företagaren och tog personnummer på de fyra männen - nummer som enligt folkbokföringen inte finns.

När Nyheterna kontaktar mannan bakom företaget medger han att han dragit på sig stora skulder och säger att han hamnat i någon slags knipa. Exakt hur vill han inte gå in på.

Carina Jakobsson i Skövde tänker nu gå vidare med det här.

- Jag känner mig lurad och ska nog polisanmäla det här, säger hon till nyheterna.

Reporter Alexandra Peterson

alexandra.peterson@sr.se