Livsfarlig lek sprids bland skolbarn

En pojke i mellanstadiet på Ribbaskolan i Gränna fick idag troligtvis en hjärnskakning efter att ha svimmat och slagit i huvudet. Det hände när han tillsammans med några kamrater lekte en lek där meningen är att man medvetet ska framkalla svimning. Fausto Callegari är biträdande rektor på Ribbaskolan och ser allvarligt på den här nya typen av livsfarliga lekar:

Det hela inträffade tidigare idag under skoltid. Några av barnen skulle leka en lek, där man försöker framkalla en konstgjord svimning. Enligt Fausto Callegari ska någon eller några tryckt pojken på bröstet på ett sätt som gjorde att han svimmade. Han föll ihop och slog i huvudet så illa att han fick uppsöka läkarvård.

Enligt Fausto Callegari hade pojken ändå tur - förmodligen har han klarat sig med en lättare hjärnskakning, men det kunde gått mycket värre säger Fausto Callegari.

Den här leken är inte unik på Ribbaskolan i Gränna. Det har tidigare varnats för liknande lekar på flera håll i landet där ett barn hyperventilerar varpå en kompis tar strypgrepp tills man svimmar.