Rån och dråpförsök igår kväll

Det har varit en mycket stökig fredagkväll, i framför allt Jönköping och Värnamo. I Värnamo sitter en man anhållen misstänkt för försök till dråp på Harrys igår kväll.

Mannen ska enligt polisen ha använt någon slags tillhygge när han gick till attack mot den person som han alltså misstänks ha försökt döda. Den attackerade mannen blev stucken med ett vasst föremål och fick föras till sjukhus. Enligt polisen var det rena turen att han klarade sig.

Polisen vill inte berätta om fler detaljer eftersom fallet håller på att utredas och den anhållne mannen inte är förhörd än.

Ytterligare tre personer sitter anhållna i Värnamo, främst för olika misshandelsfall på krogar igår kväll.

Igår kväll var det också någon som ringde och bombhotade Sporthallen i Värnamo. Polisen bedömde inte som seriöst redan från början, men arbetar nu på att ta reda på vem som ringde.

I Jönköping utsattes en person för misshandel och grovt rån på Östra Storgatan vid två-tiden i natt. Fyra män gick till attack och stal bland annat en plånbok och en mobiltelefon. Två 17-åringar är gripna och anhållna misstänkta för det här, men ytterligare två personer som misstänks varit med är fortfarande på fri fot.

I övrigt var det mycket stök och bråk i och runt Jönköping igår kväll och fyra personer sitter anhållna för misshandel och olaga hot.

Idag måste polisen kalla in extrapersonal för att försöka reda ut allt som hände igår kväll och inatt.