Han valdes in på skämt - igår var han på sitt första fullmäktige

Igår kväll hölls det första riktiga fullmäktigemötet i Vaggeryds kommunen efter valet i höstas.
Ett av dom nya ansikten som tagit sig in kommunpolitiken är den politiske vilden Linus Persson
Han valdes in lite på skämt på sverigedemokraternas mandat och trots att han inte delar deras åsikter tänker han inte avsäga sig platsen.

Det har väckt blandade känslor bland de andra politikerna i vaggeryd säger han.

- En del tycker det, en del tycker det är bra för på det viset stoppar jag sverigedemokrater från att komma in och en del tycker nog att jag borde avgått, säger Linus Perssson.

Vad tycker du själv då?

- Jag tycker jag har gjort rätt hittills, fortsätter han.

Linus Persson kom in i fullmäktige i Vaggeryds kommun på grund av att några personer under valdagen hade skrivit dit hans namn på en blank valsedel tillhörandes Sverigedemokraterna, fastän han inte sympatiserar med partiet. Men istället för att avsäga sig platsen valde Linus Persson att behålla den, främst för att förhindra Sverigedemokraterna från att komma in i politiken i Vaggeryd.

En av frågorna han brinner för är äldreomsorgen.

- Jag kommer lägga ett förslag där de äldre på ålderdomshem ska få rätt att ta ett glas vin eller en snaps om de vill. Det får de inte idag, säger Linus Persson.

Han vill också se mer personal inom äldrevården.

Igår kväll handlade inte fullmäktigemötet direkt om äldrevården, utan snarare om kommunens ekonomiska budget för de kommande åren. Det är en fråga som Linus Persson inte är så insatt i säger han. Han menar att han under det första året i politiken är där för att se och lära. Men fastän det finns saker han vill förändra så tror han det kommer bli svårt.

- Jag kommer inte kunna påverka någonting, eller kanske till viss del genom förslag och motioner. Någon gång borde något som jag vill förändra gå genom, säger Linus Persson.

Reporter Peter Dallman
peter.dallman@sr.se