Habo-bo åtalas för fortkörning i Norge

En man från Habo kommun ställs på fredag inför rätta i norska Sarpsborg, åtalad för att ha kört alldeles för fort - samtidigt som han gjorde ”fingret” rätt in i norska polisens fartkameror.

Norska polisen i Östfold härsknade till när de flera gånger fick se bilder från fartkameran på en avskyltad bil som kom i rasande fart med en förare som gjorde fingret rätt in i kameran.

Eftersom bilen inte hade nån skylt där fram så kände sig troligen föraren rätt säker.

Men möjligen var han lite övermodig. För polisen upptäckte snart att de där bilderna var tagna samma veckodag ungefär samma tid på morgonen. Så man riggade upp en manuell kontroll med radar på E6 en måndagmorgon. Och då fick man tag i en 31-årig man från Habo. Det är han som nu är åtalad och det blir rättegång i Sarpsborg på fredag.

Habobon ska enligt åtalet flera gånger ha kört för fort på 80-sträckor - som mest 128 kilometer i timmen. Mannens körkort är i fara. Han har flera gånger förut kört för fort både i Sverige och Norge. Men nu säger han att åtalet är alldeles fel - och att det inte var han som blev plåtad av fartkameran. Återstår att se vad rätten i Sarpsborg kommer fram till på fredag.