Glesbygden vinnare i Sävsjö-budget

De som bor på landsbygden blir de stora vinnarna i Sävsjö kommun nästa år. Det framgår av den budgetöverenskommelse som nu är klar från den borgerliga alliansen.

Budgeten är svag, det medger det kristdemokratiska kommunalrådet Stefan Gustavsson, men han tror att satsningen på glesbygden ska löna sig på sikt.

- Det blir satsningar på bra kommunikationer, både när det gäller att ta sig fram på vägarna och när det gäller bredband, säger Gustavsson (kd).

Alliansen tror att landsbygdssatsningen ska göra hela kommunen mer attraktiv. Då flyttar folk in, vilket ger pengar till kommunen på sikt.

Två stora satsningar i det här är Vrigstad skola och äldreomsorgen på Södergården i Stockaryd. Här investerar Sävsjö kommun 40 miljoner de närmaste åren.

En nyhet inom Räddningstjänsten ska också ge ökad trygghet på landsbygden, där en person i beredskap direkt ska åka ut på larm.

Men när glesbygden kommer i fokus, finns det också en del som kommer i skymundan. Sävsjöborna får räkna med lite mindre underhåll av gator och VA-nät nästa år.