50-åring åtalas för mord

I dag åtalades en 50-årig Rydaholmsbo för knivdramat vid en spritfest i samhället i oktober. Då höggs en 41-årig man till döds och vid rättegången i nästa vecka kommer åklagaren att kräva att Rydaholmsbon döms för mord:

Det var en fredagsnatt som 41-åringen dök upp hemma hos 50-åringen i hans lägenhet i Rydaholm. Männen kände varandra sedan länge och hade också varit osams tidigare.

Den här natten slutade osämjan med att 50-åringen stack en kniv i bröstet på den andre när han låg i en soffa. Det var ett kraftigt hugg, 41-åringen förblödde och dog.

50-åringen erkände direkt att det var han som hållit i kniven, men hävdade att han handlat i nödvärn. Att han kände sig så hotad och trängd av 41-åringen, att han var tvungen att skydda sig med kniven. Men kammaråklagare Andrea Erliden anser att Rydaholmsbon medvetet dödat den andre och därför åtalades han i dag för mord.

För att styrka åtalet kommer bland andra ett vittne som var med vid spritfesten i Rydaholm att höras vid rättegången. Den hålls i Jönköpings tingsrätt på måndag i nästa vecka.