Strid om strippklubb i tingsrätten

Idag var det muntliga förhandlingar i Jönköpings Tingrätt mellan strippklubben Café Absolut Nöje i Jönköping och hyresvärden, som vill säga upp strippklubben.

Hyresvärden Vätterbygdens Byggnads AB säger att man aldrig hade tecknat något hyresavtal om man vetat att Dragan Bratic skulle driva strippklubb där.

Enligt värden sa Bratic att det skulle komma en trubadur en gång i veckan, och han fick på så sätt in ordet underhållning i hyresavtalet. Han sa också att det skulle vara ett café och att de skulle stänga senast klockan 23 varje dag.

Dragan Bratics juridiska ombud sa å sin sida att det är tillåtet i affärsuppgörelser att inte tala om allt, och att hyresvärden själv borde kollat upp Bratic och hans verksamhet bättre innan man skrev på avtalet. Det är ju känt att han drivit liknande strippklubbar i både Habo och Nässjö. Han sa också att Bratic aldirg lovat att stänga klockan 23.

Idag är klubben på Öster i Jönköping öppen till mellan tre och fem på helgnätterna - något som har retat upp många grannar, som lämnat in klagomål till både hyresvärden och kommunen.

Hyresvärden vill nu alltså säga upp hyresavtalet, men det kan bli svårt. Efter tingsrättsförhandlingarna idag satte sig parterna och diskuterade eventuella andra lösningar.