Bodaforsbor känner sig bortglömda

Bodafors är ett delat samhälle.

På den ena sidan järnvägen finns samhällsservicen, på den andra sidan bor de äldre som får finna sig i trasiga gator och obefintlig snöskottning. Det menar Bodaforsbon Ulf Westermark som nu har skrivit och klagat på att Nässjö kommun inte satsar rättvist vare sig inom kommunen - eller inom samhället Bodafors:

Utanför Ulf Westmarks hus är asfalten sprucken och på vintern snubblar barn och äldre omkring på snöfyllda gator, eftersom det skottas och sandas dåligt.

Ulf Westmark tycker att han bor på fel sida av järnvägen i Bodafors. På ena sidan finns all samhällsservice medan den andra sidan har fallti i kommunal glömska, för här satsar Nässjö kommun knappt alls, säger han.

När Nyheterna frågar andra Bodaforsbor visar det sig att det råder delade meningar om att ena sidan av samhället skulle ha det bättre än den andra. Helen Agnar som enligt Ulf bor på ”rätta sidan” tycker inte att det är så mycket bättre med samhällsservicen där. 

Nässjö kommuns nya kommunalråd Uno Kenstam från Safe, som säger sig värna om småorten, känner inte igen klaogmålen. Men han lovar att undersöka saken.

- Ibland kan det bli så att vi inte kan genomföra alla förbättringar på en gång, då kanske någon sida känner sig missgynnad, säger han.