Företag lurar kunder köpa gratis hälsopreparat

Se upp för företaget Good Life som säljer hälsoprodukter via telefon. Det varnar nu Konsumentverket efter att Good Life ringt upp personer i Jönköpingstrakten från ett telemarketingföretag i just Jönköping.

Företaget, som kallar sig Good Life, ringer upp och säger att de ska kolla om du har rätt adress eftersom de vill skicka några varuprover på ett hälsopreparat. Men det här är inte så gratis som det låter.

Good Life har ringt upp personer i Jönköpingsområdet och den som ringer kan sitta på ett telemarketing-företag i Jönköping. De som ringer till Good Life kommer istället till andra call-centers runt om i landet. Men ringer man till Good Life så blir det inget svar.

Och enligt Mattias Grundström på Konsumentverket så är det ICC Scandinavia som ligger bakom Good Life. ICC Scandinavia är dömda av Stockholms tingsrätt för att de inte betalat böter efter att de trots kosumentverkets föreläggande fortsatt med sina oschyssta försäljningsmetoder. Totalt har Konsumentverket fått in över 100 anmälningar mot företaget.

Good Lifes egentliga ägare ska finnas i Holland, men de har Nyheterna inte lyckats nå.

Reporter: Alexandra Peterson