Nya provsvar väntas i Bobby-målet

Ganska snart - kanske redan nästa vecka kan det komma ett besked från Högsta domstolen när det gäller fallet med 10-åriga Bobbys död.

Åklagare Erik Handmark säger till nyheterna att han i början av nästa vecka räknar med att få provsvar från rättsmedicin. Det gäller kompletterande prover på halter av mediciner och gifter i Bobbys blod, som Bobbys mammas sambo Eddy Larssons advokat begärt in.

Resultatet från proverna kommer föredras för Högsta domstolen och efter det kommer ett beslut om det bli prövningstillstånd eller inte.

Erik Hanmark säger idag också att utredningen om misshandel som Eddy Larsson ska ha utsatt Bobbys mamma Nina Äikiä för, den drar ut på tiden.

Nina Äikiä har berättat att hon bland annat blivit piskad mot sin vilja. Men utredningen kommer dröja, eftersom åklagaren inväntar Högsta domstolens besked om fallet först.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".