Granskad telefonförsäljare sitter på Science park

Företagshotellet Science Park i Jönköping vill inte kopplas samman med företaget Buisiness by Phone i Jönköping.

Tidigare idag har vi berättat om Buisiness by phone som säljer hälsoprodukter åt Good Life. Telefonförsäljningsföretaget har sina lokaler i Science park.

Science Park ska hjälpa till att utveckla företagandet i länet och vill inte förknippas med oseriös telefonförsäljning.

Det säger Dan Friberg som är tillförordnad VD på Science park i Jönköping.

- Vi får se över våra metoder när vi kollar de olika företagen hos oss, säger han till nyheterna.

Företaget buisness by phone som hyr sina lokaler i Science Park ringer bland annat åt Good Life och säljer hälsoprodukter. De som står bakom Good Life heter ICC Scandinavia enligt Konsumentverket - och det företaget är dömt av Stockholms Tingsrätt för att de kör med oschyssta föräljningsmetoder trots föreläggande från verket.

Konsumentveket har fått in över 100 anmälningar mot Good Life och de tidigare företag som ICC Scandinavia legat bakom. Och en del av telefonförsäljarna sitter alltså på Science Park i Jönköping i en stor byggnad i direkt anslutning till Högskolan

Science park ska hjälpa till att utveckla företagandet i länet och ska bland annat vara en sluss mellan Högskolan och näringslivet. Bolaget Science park ägs av fyra kommuner, landstinget, länsstyrelsen, Högskolan och representanter för näringslivet.

Enligt Dan Friberg VD på Science Park så kollar man noggrant upp de företag som hyr lokaler där, men telefonförsäljningsföretaget som startades av ett par unga entrepenrörer köptes i år upp av Buisness by phone och sedan dess är det ingen som har kollat verksamheten.

Reporter Alexandra Peterson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".