LO bjöd in till samtal för att rädda a-kassan

Om bara någon vecka väntas beslut om bland annat lägre ersättning från a-kassan klubbas i riksdagen och idag gjordes ett sista försök att få alliansens ledamöter att ändra sig i frågan. Arbetslösa LO-medlemmar träffade idag riksdagsledamöter från länet.

Kristdemokraten Irene Oskarsson från Aneby och folkpartiets Emma Löfdahl-Landberg från Eksjö var två av riksdagsledamöterna som kom till diskussionen.

- Det känns självklart att vi ska vara här och lyssna, säger Irene Oskarsson.

- Självklart finns det vissa saker i det här förslaget som har brister och det måste vi titta på, säger Emma Löfdahl-Landberg.

Ett par dagar innan julafton väntas den borgerliga alliansen förslag till ändringar i A-kassan klubbas igenom i riksdagen. LO i länet har hela hösten fått samtal från oroliga medlemmar och i ett sista desperat försök att försöka påverka länets riksdagsledamöter bjöd man idag in till diskussion.

Distriktsordförande Mikael Johansson tycker att man idag fick gehör för en del saker, bland annat hur förslagen kan slå extra hårt mot deltidsarbetslösa.

- Jag hoppas verkligen att riksdagsledamöterna tar med sig detta upp i debatten som förs uppe riksdagen och att man ändrar i förslagen så att de inte slår lika hårt, säger Mikael Johansson.

På mötet idag fanns flera arbetslösa med och framförde sin oro för bland annat sänkt ersättning från a-kassan. Annika Herbstam förlorar sitt jobb på Electrolux på Torsvik vid årsskiftet och hon är tror det blir svårt att klara sig som arbetslös.

- Man vill ju inte gå hem och känna sig inte behövd. Till slut hittar man säkert ett arbete, men tiden innan man hittar ett jobb - vad gör man då, säger Annika Herbstam till Nyheterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".