Systeam i Huskvarna sålt för 1,1 miljarder

IT-företaget Systeam, med huvudkontor i Huskvarna, säljs nu till ett av Norges ledande IT-företag. Prislappen hamnar på 1,1 miljarder kronor.

Det var Stig Olof Simonsson, Arne Nilsson och Claes Rosengren som för 20 år sedan, med sina samlade erfarenheter IT branschen, som gick ihop och bildade bolaget.

Sedan dess har företaget vuxit stadigt och målmedvetet. Efter tio år hade företaget mer än 100 anställda, och i slutet av 90-talet hamnade Systeam på EUs lista över de 500 mest snabbväxande företagen i Europa.

Inom IT -branschen är personalen företagets viktigaste resurs. Det är något som man också tydligt tagit fasta på inom Systeam. I slutet av 90-talet erbjöds de anställda att köpa in sig i företaget. I dag är det 350 anställda som delar på tio procent av aktierna.

Företaget fick också stor publicitet för sin generösa personalvård där personalen bland annat bjöds på generös tillgång till träning, friskvård och massage.

Hela tiden har Systeam fortsatt att växa ,och finns nu etablerat också i Finland, Danmark och Norge. Så sent som förra året köptes tre företag upp runt om i Norden.

Men nu säljer man alltså ut sin egen verksamhet till det norska IT företaget ErgoGroup, som ägs av norska posten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".