Slagen kvinna bra reklam för bredband?

En annons med reklam för bredband har fått s-kvinnorna i länet att anmäla det kommunala bolaget Aneby miljö & vatten till Etiska rådet för könsdiskriminering. I annonsen finns en bild på en kvinna som blir slagen av en hand med boxhandske. Annonsen fanns nyligen i Höglandstidningarna och socialdemokraten Gunilla Bergdalen från Vetlanda reagerade starkt:

Slå till nu - missa inte chansen - välj just vårt bredband - det är texten och budskapet i annonsen som fått socialdemokratiska kvinnodistriketet i länet att reagera. För bilden bredvid visar en kvinna som blir slagen av en hand med boxhandske på. Och en kvinna som blir slagen hör inte hemma i reklam för bredband, menar s-kvinnorna.

Bakom annonsen står bredbandsbolaget Wexnet och kommunala bolaget Aneby Miljö och vatten. Och nu har s-kvinnorna anmält annonsen till Etiska rådet för könsdiskriminering.

Gunilla Bergdalen tycker det är särskilt anmärkningsvärt att ett kommunalt bolag kan tillåta en sån här annons.

Centerpartisten Lars-Erik Fälth är kommunalråd i Aneby. Han har sett annonsen i tidningen, men tycker inte att det är något fel med den. Han menar istället att s-kvinnorna överreagerat.

På bredbandsbolaget Wexnet säger man idag till Nyheterna att man tycker det är olyckligt att annonsen skapat de här känslorna. Etiska rådet ska ta upp annonsen under sitt möte den 19 januari.