Elev som slog lärare åtalad

En före detta elev på Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping åtalas nu efter ett knytnävsslag mot en lärare på skolan i februari förra året.

Det var efter ett bråk kring ett matteprov som eleven ska ha slagit en lärare på Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping.

Knytnävsslaget träffade läraren med en sådan kraft att han for baklänges, in i en dörrkarm och ner i golvet. Han fick en sprucken läpp och ett sår på kinden, dessutom fick han en blödning i hjärnan när han träffade dörren.

Allt började med ett bråk kring ett matteprov. Läraren misstänkte att eleven och några av hans kompisar tagit sig in på hans arbetsplats och tagit saker, bland annat prov.

Kvällen före ett stort prov hade han därför gömt sig inne på arbetsrummet och snart skulle det visa sig att han haft rätt i sina misstankar.

När eleverna som bäst höll på att roffa åt sig proven så gav sig läraren till känna, han tog upp jakten på dem och fick tag på en av dem - som i tumultet alltså gav läraren ett så kraftigt knytnävsslag att han först polisanmäldes och nu - nästan ett år efteråt - åtalas.

Han får alltså svara inför tingsrätten och där får han också sällskap av sina kamrater som misstänks för olaga intrång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".