Hyresgästföreningen rycker in mot fuktskada i Vaggeryd

Turerna kring den stora fuktskadan i en av det kommunala bostadsbolaget VSBo:s lägenheter i Vaggeryd fortsätter. I går fick Helene Nilsson som bor i lägenheten besök av Hyresgästföreningen i regionen Småland-Blekinge.

Strax före jul gjorde en omfattande fuktskada att Helene Nilsson brakade rakt igenom sin egen källartrappa när hon var på väg ner för att tvätta.

Men moderaten Allan Ragnarsson, ordförande för VSBos styrelse, menade i fredags att VSBo har vidtagit alla de åtgärder som man bör i Helenes fall. VSBo anser att den eventuella dräneringen av källaren måste vänta till våren. Men Birger Schwalm från Hyresgästföreningen säger att det är ovanligt att man ser så omfattande skador som hos familjen Nilsson. Han säger också att det är meningslöst att reparera skadan i källaren om man inte gör något åt fukten i väggarna också. Och han ser ingen anledning att vänta med dräneringen.

Birger Schwalm kommer inom de närmaste dagarna att ta kontakt med VSBo och han hoppas att man ska kunna komma överens. Men om men inte kommer fram till en acceptabel lösning snart, så kommer Hyresgästföreningen att vidta mer drastiska åtgärder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".