En brand, troligen anlagd, startade i Öxnehagakyrkan i Huskvarna på torsdagskvällen. Foto: Hasse Pettersson

Ny brand i Öxnehagakyrkan

Ännu en brand inträffade på torsdagskvällen i Öxnehagakyrkan i Huskvarna - utan att det finns någon naturlig förklaring till varför det börjat brinna.

Branden startade vid niotiden i ett rum som ligger i anslutning till kyrkosalen. Branden fick snabbt fäste i byggnadens konstruktion och räddningstjänster från Huskvarna, Bankeryd och Jönköping kom till platsen sedan automatlarmet i kyrkan löst ut. Det blev en kraftig rökutveckling som spred sig till en sporthall och ett fritidshem i närheten, men ingen människa kom till skada.

Vid halv elvatiden på torsdagskvällen var branden under kontroll. Räddningstjänsten stannade kvar för att bevaka resten av natten.

Polisen spärrade av brandplatsen för en teknisk undersökning och det finns misstankar om att branden kan ha varit anlagd.

Sedan 2001 har det brunnit i Öxnehagakyrkan ett tiotal gånger utan någon naturlig förklaring. Efter en lång strid fick församlingen 2005 tillstånd till att sätta upp övervakningskameror.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".