Edman uttalar sig kring Habo Finans

Landslagsspelaren Erik Edman uttalar sig nu kring turerna i den omdiskuterade härvan kring finansbolaget Habo Finans.

Nyheterna har tidigare berättat att Edman varit en av de största delägarna i Habo Finans.

Men nu understryker fotbollsspelaren Erik Edman att han inte haft nån insyn i bolagets affärer.

I ett skriftligt uttalande säger Erik Edman att han inte har någon närmare eller detaljerad kunskap om bolagets affärer. Han uppger också att han inte har varit engagerad i Habo Finans verksamhet i något avseende:

”Med anledning av de spekulationer som förekommer i media om min roll och placering i Habo Finans vill jag göra följande kommentar:

1. Jag har inte någon närmare eller detaljerad kunskap om bolagets affärer,

2. Jag har heller inte varit engagerad i dess verksamhet i något avseende,

3. Jag har inte begärt någon utbetalning från bolaget, och förstår därför inte hur det kan förekomma uppgifter om att jag gjort ett uttag ur bolaget i förra veckan.

.../ Erik Edman”

Enligt en delägarlista från den 1 juli 2005 som Nyheterna tagit del av är Erik Edman den näst störste delägaren i Habo Finans.

Och i sin kommentar förnekar inte Edman att han har eller har haft andelar i bolaget. Men han kommer nu låta sin advokat se till att han får information om vad som har hänt och om hur ställningen i bolaget är.

Härvan kring Habo Finans fortsätter alltså att växa, och många länsbor är nu oroliga för sina besparingar. Habo Finans affärsidé var att köpa och sälja aktier åt privatpersoner. Totalt har närmare 800 privatpersoner tillsammans satsat miljonbelopp i bolaget, som nu fryst alla sina in- och utbetalningar.

I nuläget är det oklart vad som har hänt i bolaget, men styrelsen har gjort sig oanträffbar, och det finns också två polisanmälningar mot företaget. En från styrelsen och en från bolagets vd; Peter Rosendahl. Båda anmälningarna rubriceras som trolöshet mot huvudman. Polisen tittar nu närmare på ärendet, men materialet är mycket omfattande och det kommer ta flera dagar innan polisen har en bild av vad som har hänt.

Under tiden väntar oroliga länsbor som satsat stora pengar i Habo Finans på att få höra sanningen om bolagets affärer.

Pernilla Arvidsson
pernilla.arvidsson@sr.se

Alexandra Peterson
alexandra.peterson@sr.se

Martin Eriksson
martin.eriksson@sr.se

Vet du någor om härvan kring Habo Finans? Hör av dig till Nyheterna: 036- 30 50 00, eller mejla till news.jkpg@sr.se.