Man åtalas för skräckvälde

Idag inleddes rättegången mot en 40-årig jönköpingsbo som misstänks för att genom våld, tvång och sexuella övergrepp hållit en 26-årig kvinna i något som närmast är att betrakta som ett skräckvälde.
Enligt åtalet började övergreppen när den 26-åriga kvinnan, som tidigare haft en relation med jönköpingsbon, förra sommaren åkte ner till Bosnien och gifte sig med en annan man. 40-åringen ska därefter ha våldtagit henne och vid flera tillfällen tilltvingat sig sex. Hon ska också vid upprepade tillfällen misshandlats med sparkar och slag.Mannen ska ha använt både kniv och pistol för att hota kvinnan. Kulmen nåddes när 40-åring i somras hotade kvinnan genom att låtsas ge henne en injektion. Enligt jönköpingsbon innehöll sprutan ett ämne som skulle få kvinnan att åldras. Men kvinnan hävdar i förhör att mannen sagt att det var ett dödligt gift. Efter händelsen med sprutan, som åklagaren liknar vid psykisk tortyr, så anmälde kvinnan 40-åringen. Mannen har erkänt händelsen med sprutan men nekar till allt annat. Rättegången kommer pågå under tre dagar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".