Nästan 900 fortfarande utan ström

Helgens vindar och snö försenade ju reparationerna av elledningarna och fortfarande är 880 av Eons kunder utan ström i Jönköpings län. Och bland dom som får vänta längst växer ilskan och besvikelsen.

- Det är för jävligt, det är svårt att få tiden att gå för barnen, och svårt att hålla värmen, säger Lennart Mauritsson i Hullaryd i Aneby kommun.

I nio dygn har familjen Mautitsson klarat sig genom att då och då använda elverket som farmor och farfar har, och järnspisen som satt in har gett värme och mat.

Men ändå, sånt där som egentligen är självklart är inte det längre.

- Tillvaron förändras drastiskt, men kan till exempel inte spola på toan, eller gå och duscha som man vill, säger Lennart Mauritsson.

I själva byn Hullaryd, bara 50 meter ner, där finns det ström i husen. Och på vägen utanför familjen Mauritssons hus, där lyser lyktorna som en förolämpning, när man själv bara väntar och väntar på att elbolaget ska komma just hit.

- Det jobbigaste är att dom sätter ut tider och sen håller dom inte tiderna, säger Anne Mauritsson.

Enligt Eons prognoser så ska kunderna på Höglandet få tillbaka sin ström senast imorgon, medan dom som bor i resten av Jönköpings län ska få den idag. Enstaka kunder kan dock få vänta längre.