Minister vill ha bättre telefon i skogarna

Infrastrukturministern, centerns Åsa Torstensson, ska nu se över lagstiftningen för att landsbygdsbor snabbare ska få tillbaka sin telefon efter stora störningar, som till exempel stormar.

Idag besökte Torstensson (c) skogarna kring Eksjö och hon känner sympati för alla dem som drabbats av stormens framfart.

- Jag förstår. Det här är människor som har starkt behov av fungerande telefoni och ström, säger hon till Nyheterna.

Idag visades hon runt i den stormdrabbade skogen på småländska höglandet. Det var LRF som hade tagit initiativ till träffen och kritiken under dagen var hård, inte minst mot Telia.

- Jag hoppas att det ska börja kosta pengar för telebolagen, för då blir det fart på reparationerna, säger Tommy Ingvarsson, LRF Eksjö till Nyheterna.

Och infrastrukturminister Åsa Torstensson lovade att ta md sig alla synpunkter upp till regeringskollegorna i Stockholm.

- Det som ligger under mitt ansvar är Telia och teleoperatörerna och det kommer jag ta med mig och se vad vi kan åtgärda för att människor ska få tillbaka telefonen snabbare i sådana här situationer, säger Torstensson (c).

Telia fick alltså ta emot tuff kritik från LRF vid träffen idag. Informationschef Hans G Larsson var den som fick svara på all kritik.

- En del är berättigad kritik, en del inte, säger han till Nyheterna.

Larsson säger att Telia har så många stationer att man inte har möjlighet att komma ut med reservkraft till alla. Det är en förklaring till varför avbrotten drar ut på tiden.

Reporter Anna Eriksson

anna.eriksson@sr.se