Pojke dödad i Norrahammar

2:34 min

Strax före klockan ett blev en pojke misshandlad med kniv av en man på Slätten i Norrahammar.

Skadorna var så svåra att pojkens liv inte gick att rädda.

En 27-årig man från Norrahammar har gripits, misstänkt för dådet.

Efter misshandeln togs pojken om hand av vittnen och fördes till en sjuksköterska på äldreboendet Smedjegården i närheten i väntan på ambulans.

Gärningsmannen försvann från platsen, men enligt uppgift fanns det vittnen som kände igen honom.

En stor polisstyrka skickades till platsen, bland annat en hundpatrull.

Strax efter klockan två meddelade Länssjukhuset Ryhov att pojken hade dött till följd av de skador han ådrog sig vid knivskärningen.

Hittills har det inte kommit fram några uppgifter om bakgrunden till den här händelsen eller om mannen och pojken på något sätt kände varandra.

Enligt uppgifter till TT från anställda på en arbetsplats i närheten knivskar gärningsmannen pojken ett flertal gånger. Mannen ska ha börjat bråka och knuffa pojken innan han slog ner och sedan knivskar honom. Mannen ska enligt vittnen sedan ha hejdat sig ett tag för att därefter fortsätta hugga pojken tills han var livlös innan han lämnade platsen.

Mannen greps odramatiskt av polisen en stund senare. Han är sedan tidigare känd av polisen och dömd 2004 för en mordbrand till rättspsykiatrisk vård. Två och ett halvt år senare, i november 2006, skrevs han ut och har haft frivillig kontakt med psykiatrin efter det.