Abonnent telefonlös två veckor efter stormen

Det finns fortfarande abonnenter som saknar telefon på Höglandet efter stormen Per för två veckor sedan.

Nu växer krititken mot Telia Sonera. Sören Johansson som bor i Styggstorp mellan Eksjö och Nässjö är en av dom som fortfarande saknar telefon och bredband - trots att det är två veckor sedan stormen.

- Vi kan ju själva se var ledningen har gått av någonstans men det ser likadant ut dag efter dag och ingen som kommer och jobbar med det, säger Sören Johansson.

Behöver han ringa någon blir det till att åka in till jobbet i Eksjö och hans deltidsstudier på distans har kommit av sig helt för bredbandet fungerar inte heller. Strömmen kom tillbaka efter två dagars avbrott men telefonen tror Sören att han kan få vänta länge på. För ingen har hört av sig och ingen reperatör har synts till trots att han gjort felanmälningar till Telia Sonera.

- Konstigt att det tar så lång tid och att vi inte kan räkna med snabbare service än så. Det vore självklart att de har en större beredskap, tycker Sören Johansson.

Enligt Telia Sonera så kan enstaka abonnenter vara utan telefon när det blivit kabelbrott på ledningen ut till enskilda hus, men det finns inte några stora fel kvar på stationer. Man har fortfarande så mycket att göra efter stormen att det kan bli långa väntetider, men är det anmält så ska det lagas, lovar Masoud Tondkar på Telias presstjänst som samtidigt beklagar de långa väntetiderna.

- Normalt sett är det för lång tid, men efter stormen har det varit så mycket att göra så det får man tyvärr räkna med, säger Masoud Tondkar.

Hur många som saknar telefon efter stormen kan Telia inte uppge på lördagen.

Reporter: Anna Eriksson

anna.eriksson@sr.se