Habo Finans efterlyser kunder

Styrelsen till det omdiskuterade finansbolaget Habo Finans, som utreds av polisen, vill nu att alla som har krav på företaget ger sig till känna.

Finansbolaget överväger nu en så kallad frivillig likvidation.

Habo Finans styrelse vill nu att alla som har krav på företaget ger sig till känna, för att de ska kunna få en total överblick över vilka som har krav och hur stora deras krav är.

Finansbolaget överväger också en så kallad frivillig likvidation för att sätta igång en sådan process.

De nästan 800 oroliga kunder som satsat pengar i finansbolaget kommer nu också få efterlängtad information om vad som hänt med deras investeringar och kanske hur mycket som finns kvar. På torsdag i nästa vecka tänker nämligen styrelsen hålla informationsmöte för de som satsat sina pengar i finansbolaget.

Tidigare har styrelsen uppgett att ett antal miljoner finns kvar i bolaget, men fortfarande vill varken styrelsen eller den numer före detta vd:ns advokat Håkan Jansson tala om hur mycket det handlar om.

- Jag kan inte gå in på det nu, utredningen får ju visa vad som finns kvar, säger han.

Samtidigt som åklagare och polis utreder misstankarna mot företagets före detta VD, om grov trolöshet mot huvudman, pågår alltså en intern utredning där man försöker kartlägga vilka tillgångar som finns kvar.

I ett meddelande på finansbolagets hemsida skriver styrelsen att det krävs en total överblick över hur många som har krav på företaget, och hur stora deras krav är för att bolaget ska kunna betala tillbaka. Man behöver helt enkelt komma i kontakt med alla som har krav på Habo Finans.

Men allt är juridiskt komplicerat och för att kunna starta en sådan process krävs en så kallad frivillig likvidation, vilket enligt styrelsen är ett bättre sätt att avveckla företaget på, sett till investerarnas bästa, än en konkurs.

Många av de 800 kunderna i Habo Finans är oroliga men styrelsen fortsätter att bara vilja uttala sig via sin hemsida, Benny Honkanen är ordförande i styrelsen.

- Jag har inga kommentarer. Vi kommer ut med information via hemsidan.

Vet du något? Ring Nyheterna: 036-30 50 00

Pernilla Arvidsson
pernilla.arvidsson@sr.se
036- 30 50 54