Blockadvakt påkörd utanför Skandro Trade

En av Skogs- och träfackets blockadvakter utanför plymouthbrödernas företag Skandro Trade i Smålandsstenar blev under förmiddagen påkörd av en bil som var på väg in på företaget. Blockadvakten klarade sig undan med ryggsmärtor.

Händelsen är nu polisanmäld.

- Åker blockadvakterna hem så blir de inte påkörda, kommenterar företags ägare Rolf Skinner det som inträffade.

Blockadvakten heter Roland Andersson och berättar för Nyheterna vad som hände:

- Jag gick utefter gatan och passerade infarten. Då ser jag i ögonvrån hur bilen kommer och backspegeln slår i min rygg. Sedan åker bilen in på företaget utan att stanna. Sedan kommer han ut igen och har då målat över registreringsskylten på bilen, säger Roland Andersson som tror händelsen kan vara medveten.

Bilen kom i hög fart enligt blockadvakterna, bra mycket högre än 50 kilometer, när den svängde in på företaget Skandro Trade i Smålandsstenar. Företaget är ju satt under blockad av Skogs- och träfacket sedan ägarna, som tillhör den religiösa rörelsen Plymouthbröderna, vägrat skriva på kollektivavtal av religiösa skäl.

Roland Andersson klarade sig undan, men har lite ont i ryggen sedan backspegeln slagit i. Bilen var alltså mycket nära och det kunde ha gått mycket värre.

- Vi är mer vaksamma nu. Man vet inte vad som kan hända, säger Roland Andersson.

Även tidigare har bilar som passerat grindarna till företaget åkt nära blockadvakterna som känt sig hotade, men aldrig har någon bil träffat. Även utanför företaget Jima som ligger intill och som också är satt under blockad har incidenter inträffat.

Skandro Trades ägare Rolf Skinner känner inte till olyckan när Nyheterna kontaktar honom på onsdagsförmiddagen, men han ska nu ta reda på vad som hänt

- Klart det är allvarligt. Jag får gå ned och fråga vem som har gjort det och hur det kom sig, säger Rolf Skinner till Nyheterna.

Reporter: Peter Jernberg

peter.jernberg@sr.se