Moderat lockar med knark och hembränt

Fredrik Y Törn från Värnamo, som står på sjundeplats på en av moderaternas listor, använder hembränt och knark som exempel på vad man kan unna sig om skatten inte höjs.
I en artikel i tidningen Nyliberalen skriver Törn att en utebliven kommunalskattehöjning på en krona för en normalinkomsttagare motsvarar antingen 28,5 liter hembränt eller 76 stycken fina fetingar, det vill säga marijuanacigarretter. - Att jag har skrivit så här är givetvis något som moderaterna förlorar på, säger Fredrik Y Törn till Sveriges Radio Jönköping. Att han valt att skriva om två olagliga produkterna är för att få uppmärksamhet och för att få nyliberalerna att rösta, motiverar han, samtidigt som han också är för en uppluckring av alkhol och narkotikalagstiftningen. Fredrik Y Törn kommer ursprungligen från Värnamo, men arbetar för närvarande som politisk sekreterare på det moderata riksdagskansliet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".