Det blir extra bolagsstämma för Habo Finans

Det blir en extra bolagsstämma för aktieägarna i det skandalomsusade Habo Finans nästa vecka. Det meddelar idag förre VDn Peter Rosendahls advokat.

Det var i måndags som det kom uppgifter om att den extra bolagsstämman ställt in. Orsaken skulle då vara enligt motpartens advokat, alltså Habo finans styrelses advokat, Jonas Ågren, att bolagsstämman skulle ställas in.

Detta eftersom Peter Rosendahl efter att ha köpt fotbollsspelaren Erik Edmas aktier i bolaget blivit majoritesägare. Peter Rosendahl ska tidigare ha påstått att han inte var intresserad av en likvidation av bolaget, och eftersom det var syftet med den extra bolagsstämman kom alltså uppgifter om att den skulle ha ställts in. Men det är uppgifter som Håkan Jonsson, Peter Rosendahls företrädare, inte förstår:

- Han har aldrig sagt att han inte är intresserad av en likvidation.

Så igår skickades det ut ett brev till samtliga aktieägare om att det trots allt blir en bolagsstämma den 20 feb. Ärendet på dagordningen är likvidation av Habo finans eller inte:

- Beslut fattas då, säger Håkan Jonsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista