Missar jobb efter kommunens nattdagisnej

Ensamstående och arbetslösa mamman Evelina Sandström efterlyser ett nattdagis till Vetlanda.
Med en barnomsorg utanför kontorstid hade hon haft arbete inom industrin idag.

- Jag har varit på tre jobbintervjuer men har inte fått jobben eftersom jag inte kunnat jobba skift. De har frågat om det inte finns något nattdagis och vi har pratat om det. Om det funnits hade jag fått alla tre jobben säger Evelina Sandström.

21-åriga Evelina Sandström vill jobba inom industrin i Vetlanda. Sedann en månad tillbaka är hon arbetslös, men under den tiden har hon blivit kallad till tre jobbintervjuer. Det handlar om skiftjobb på eftermiddag och kväll som hon skulle ha fått, om hon hade kunnat fixa barnomsorg till sin 2-årige son. Men Vetlanda kommun har inget nattdagis.

- Jag tycker det är jättejobbigt. Jag vill försörja mig själv och min son. Jag undrar varför Vetlanda inte har något nattdagis, med tanke på att Vetlanda är en stor industristad. Det är ju inte bara jag som behöver det säger Evelina.

Vetlanda kommun har tidigare försökt ordna barnomsorg för de som behövt den nattetid genom framför allt familjedagmammor, men sådana har blivit svårare att hitta.

- Tidigare gick det ganska bra, men de har blivit svårare att rekrytera idag så nu blir det svårare att ordna det. Det är beklagligt att vi inte kan lösa det, vi gör vad vi kan men det handlar också om ekonomiska resurser säger Peder André som är centerpartistik ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Vetlanda kommun.

Anna Eriksson, Höglandsreporter
anna.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista