Förslag om anpassade seniorlägenheter

Det råder bostadsbrist i Sävsjö som drabbar de äldre. Det menar socialdemokraten Kerstin Vhirf. Hon vill nu se till att det börjar byggas anpassade seniolägenheter i kommunen.
Som det är nu tvingas de äldre bo kvar i sina villor fast de inte orkar eller vill, säger Kerstin Vhirf.

De sävsjöbor som idag vill flytta till anpassade seniorlägenheter får problem, för några såna bostäder finns inte. Följden blir att de äldre bor kvar i sina villor fast de kanske egentligen inte orkar eller vill. Det menar socialdemokraten Kerstin Whirf som har lyft frågan i en motion. Hon vill se att kommunen löser problemet.

-De måste bygga lägenheter helt enkelt. Om inte kommunen hjälper till och bygga så måste privata hjälpa till. Det är mycket viktigt om Sävsjö ska fortsätta att leva, säger Kerstin Whirf.

Sävsjös kristdemokratiska ordförande Stefan Gustafsson håller med om att det behövs byggas nytt. Men det kommunala bostadsbolaget Sävebo, vars styrelse han är ordförande i, bör i första hand koncentera sig på att rusta upp och se över de lägenheter som finns innan det byggs seniorboenden.

-Vi bedömer det, men utesluter inte att också Sävebo kan komma att behöva bygga nytt. Sen är det viktigt att det finns utrymme för flera att vara med och bygga bostäder, säger Stefan Gustafsson. 

Reporter: Anna Eriksson
anna.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista