Trolig konkurs för Habo Finans

Det omdiskuterade finansbolaget Habo Finans som utreds av polisen fattar troligtvis beslut om att avveckla bolaget på en extra bolagsstämma på tisdag kväll.

Enligt styrelsens adokat Jonas Ågren så är förslaget ikväll är att utse en likvidator som ska ta hand om bolaget.

Den förre detta vd:n Peter Rosendahl som är misstänkt för ekonomiska brott och som är den största delägaren i företaget har tidigare inte velat avveckla bolaget men nu har han, enligt Jonas Ågren,  ändrat sig och ikväll kommer man troligtvis besluta sig för en likvidation.

Advoka Jonas Ågren säger samtidigt till Nyheterna att bolaget är konkursmässigt och han tror att likvidatorn till slut kommer begära Habo Finans i konkurs.

Det har tydligen kommit in ett antal krav på företaget som det inte kan betala.

Men många som investerat pengar i bolaget vill att företaget lever vidare för att få ut ett bättre värde på sina placeringar.

Det är mycket som fortfarande är oklart till exempel  finns ingen bokföring och dom uppskattningsvis 30 miljoner som finns kvar har blandats ihop i Habo Finans och placeringsupplägget Diamanten.

I förra veckan redovisade Habo Finans för finansinspektionen att 780 personer tillsammans investerat runt 60 miljoner i bolaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista