Annehall kan bli härbärge

I somras fick Nässjö kommun ta in ett vaktbolag för att klara det kaos som uppstod på Annehall när narkomaner från hela Höglandet kom dit. Nu har socialförvalntningen två olika förslag på åtgärder, säger Alf Håkansson på missbrukarvården i Nässjö till Nyheterna.
Det ena förslaget går ut på att förstärka personalinsatserna från kommunen och även ordna aktiviteter för de boende. Anehall är ett boende för missbrukare som inte vill ha någon vård eller terapi för sitt missbruk, men tanken är ändå att sociaförvaltningen ska ha daglig tillsyn. Det andra förslaget som socialförvaltningen har handlar om ett härbärge. Som vi berättat tidigare i Nyheterna, vill kommunen ha ett härbärge, eftersom antalet hemlösa ökar i Nässjö. Det härbärget skulle kunna förläggas ute på Annehall. Det skulle var bemannat och öppet dygnet runt. Härbärget är förstås ett dyrare alternativ, men det skulle vara det bästa för de boende, om de ska ha en chans att någon gång kunna få hjälp att ta tag i sina missbruksproblem, säger Alf Håkansson. Idag tar socialnämnden i Nässjö upp de här olika förslagen för diskussion.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".