Politiker stoppar miljonaffär i Jönköping

I Jönköping sätter nu politikerna stopp för en planerad fastighetsaffär i mångmiljonklassen. Men de borgerliga partierna som styr kommunen tillsammans med miljöpartiet - är inte eniga i frågan.

Det är ett reklamföretag som vill sälja en fastighet strax söder om Munksjön för 13,5 miljoner kronor till ett fastighetsbolag. Men kommunen ser nu ut att utnyttja sin rätt till förköp till den här fastigheten med motivet att området är aktuellt för framtida bostadsbyggnationer.

Men politikerna är inte eniga. De borgerliga politikerna i tekniska nämnden, som har behandlat ärendet tidigare, ville säga nej till att köpa fastigheten eftersom priset anses vara högt och att det är lång tid kvar tills det byggs nya bostäder.

Centerpartistiska kommunalrådet Ann-Marie Nilsson går dock emot sina allianskollegor i tekniska nämnden och föreslår nu tvärt emot beslutet i tekniska nämnden att kommunen köper kontorsbyggnaden i alla fall för 13,5 miljoner. Ett pris som tekniska kontorets tjänstemän varnar för kan vara ett överpris.

Kommunstyrelsen ska behandla frågan senare i veckan och frågan är då om den borgerliga alliansen med miljöpartiet lyckas komma överrens i frågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista