Flickan bodde i en bil, var inte i skolan - och hotades och våldtogs av sin pappa. Men trots flera larm tog det fem år innan socialtjänsten i Vetlanda agerade. Den sista tiden bodde hon i en husvagn i Österbymo. Foto: Polisen/Scanpix.

Mejlanstormning mot Vetlanda efter Svt-granskning

Reaktionerna är starka på Uppdrag Gransknings program i Svt igår kväll om en flicka i Vetlanda som blivit utnyttjad under flera års tid av sin psykiskt störde pappa, utan att sociala myndigheterna agerade.

Socialtjänsten och politiker i Vetlanda ifrågasattes starkt i filmen, och på programmets webbsida uppmanar flera anonyma skribenter nu till en mejlanstormning mot bland annat kommunens socialtjänst. Till kommunkansliet har det redan kommit in omkring 20 mejl.

Som en följd av det här fallet kommer också socialen i Vetlanda att ändra rutinerna för individärenden.

Kvaliteten ska säkerställas i utredningarna i fortsättningen och man kommer införa en ny arbetsmetod, säger socialnämndens kristdemokratiska ordförande Ingemar Sturesson.

Kommunen ska även ha en presskonferens senare idag, som du hör mer om i Nyheterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista