Mullsjö kommun har kris med ekonomin

Det går dåligt med Mullsjö kommuns ekonomi och kommunalråd Eva Nilsson (m) menar att alla verksamheter i kommunen måste ses över och göras billigare.

- Vi vill lyfta på alla stenar och titta på alla möjligheter som finns, säger hon.

Eva Nilsson tror att ett företag som har stor verksamhet inom ett område kan göra arbetet mer effektivt än en liten kommun som Mullsjö. Hon hoppas därför att kommunen ska kunna tjäna pengar på att leja ut flera verksamheter. Men revisionsbyrån som kommunen vill anlita för att ta reda på om det går att tjäna pengar på att låta någon annan sköta löner och administration vill ha 60 000 kr för arbetet. Det vet inte kommunen om man har råd med, så ännu är det inte säkert att planerna blir av.

Om kommunen trots allt bestämmer sig för att leja ut verksamheten kommer man att behöva säga upp folk, säger Eva Nilsson. Hon tycker därför att det är viktigt att det företag som tar över anställer kommunens personal, om det är möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista