Pengar räcker inte till ungas sysselsättning i Eksjö

Det finns pengar till lokaler och personal, men sedan är kassan tom och att fixa några meningsfulla fritidsarrangemang för Eksjös unga är uteslutet.

- Vi har en för liten kostym helt enkelt, våra pengar räcker inte till. Det vi har idag är pengar till hyra och personal säger Eksjös fritidsintendent Gun Henriksson.

Det finns pengar till hyra för fritidsgård och personal. Men sedan är pengarna slut. Så har situationen sett ut i flera år, säger Gun Henriksson som är fritidsintendent och har ansvar för ungdomsverksamheten i kommunen.

Igår informerade hon politikerna i samhällsbyggnadsutskottet om den haltande ekonomin.

- Vi vill ha pengar för att göra en verksamhet som ska vända sig till alla ungdomar. Men i dagens läge är det svårt, säger hon.

För att fixa saker som för ungdomarna kan göra på sin fritid behövs det nu yttreligare cirka en halv miljon kronor om året. Det är pengar som kan komma att bli verklighet. Frågan är bara när.

När samhällsbyggnadsutskottet sätter igång med arbetet kring budgetdirektiven för 2008 ska frågan om mer pengar till en öppen ungdomsverksamhet upp. Det lovar Anders Gustafsson som är moderat ordförande i utskottet.

- Vi ska med god vilja pröva detta behovet, säger han.

Anna Eriksson
anna.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista