Länets distriktsläkare kräver mer pengar

Ge primärvården mer pengar omedelbart!

Annars kommer patienter att drabbas. I ett öppet brev till landstingsstyrelsen anklagar länets distriktsläkarförening nu landstingets tjänstemän för att ha förhindrat satsningar på primärvården.

Det var ett år sedan som distriktsläkarföreningen i Jönköpings län slog larm om att läkarbristen på länets vårdcentraler snart skulle drabba patienterna, och att primärvården behövde mer pengar. För de pengar som har tilldelats primärvården har inte gått fram.

-  De här pengarna som har kommit i statsbidrag har istället landstingets tjänstemän satsat på sjukhusvården, säger Kjell Lindström som är ordförande för länets distriktsläkarförening.

Nu vill han se en förändring, för annars kommer den vård som finns på länets vårdcentraler monteras ner. I ett öppet brev till politikerna i landstingsstyrelsen kräver föreningen idag att pengar nu ska riktas till primärvården. Dessutom vill Kjell Lindström att politikerna ska syna tjänstemännens handlande.

Men att landstingets tjänstemän skulle ha struntat i primärvården tror inte den moderata ordföranden i landstingsstyrelsen på.

-  Det är en anklagelse som jag inte ens vill ta i min mun, säger Peranders Johansson .

Däremot lovar landstingstyrelsens ordförande att primärvården ska få mer pengar.

-  Vår vision är att vi fram till år 2012 ska satsa mycket på primärvården, säger Peranders Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista