1 av 3
Hundratals Vetlandabor samlades utanför kommunhuset. Foto: Jessica Sonelius
2 av 3
Lollo, 10 år, demonstrerade. Foto: Jessica Sonelius
3 av 3
Göran Lindell, kommunalråd, berättade att socialchefen blir kvar. Foto: Jessica Sonelius

Demonstration mot socialchefen - som nu får polisskydd

Vid ett-tiden utbröt en vild demonstration i Vetlanda utanför stadshuset. Hundratals människor skanderade att socialchef Ola Götesson bör avgå.

Men det verkade inte ha effekt. Efter en timme meddelade kommunalrådet Göran Lindell att Götesson blir kvar.

Kommunhuset i Vetlanda hade stängt idag på grund av den hätska stämningen som råder i staden mot socialförvaltningen. En vakt hade placerats ut vid entrén och kontrollerade alla som ville komma in.

Senare under dagen togs också beslutet att socialchefen Ola Götesson får polisskydd under helgen som följer på grund av hotbilden mot honom. Det har kommit in ett antal hotfulla mejl och samtal.

Bakgrunden är fallet Louise, som skildrades i Uppdrag Granskning tidigare i veckan. Louise levde flera år hos sin pappa som knarkade, var våldsam och utnyttjade henne sexuellt. Trots många påstötningar gjorde inte socialen i Vetlanda något åt situationen.

Ute på stan i Vetlanda demonstrerade flera hundra Vetlandabor för att få socialchef Ola Götesson att avgå. Många skrev på namnlistor och stämningen var allmänt upprörd.

Men centerpartisten och kommunalrådet Göran Lindell gjorde demonstranterna besvikna.

- Ola Götesson blir kvar och vi ska jobba för att arbetet på socialförvaltningen ska bli säkert framöver. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista