1 av 2
Peter Lindberg och Karl-Erik Berg i Stulen Barndom hade polisbevakning på årsmötet i Aneby. Foto Anna-Karin Front
2 av 2
Stulen Barndoms årsmöte i Aneby bevakades av polis och ordningsvakter. Foto: Anna-Karin Front

Trots hot och polisanmälningar - lugnt årsmöte för Stulen Barndom

Det blev ett lugnt årsmöte för föreningen Stulen Barndom idag, trots all turbulens som finns i föreningen just nu.

Föreningens grundare Peter Lindberg från Aneby hävdar att han hotats till döden av en utbrytargrupp ur föreningen och idag fanns polis och ordningsvakter på plats för att bevaka mötet.
Och Lars Werner från Stockholm är en annan medlem som fått ta emot hot.
-Det är väldigt obehagligt. Jag vill inte ha batterisyra i ögonen, säger han.
-Till de som känner sig lurade kan jag bara säga att det kostar pengar att driva sådana här processer. Jag känner mig inte lurad i allafall, säger Lars Werner.
Nyligen berättade nyheterna att föreningen Stulen barndom fått polisanmälningar på sig. Ledningen anklagas för bland annat bedrägeri och förskingring.
Ett 20 tal personer i en utbrytargrupp står bakom anmälningarna. Men de har i sin tur polisanmälts av Stulen barndoms ledning för hot och för att ha lagt ut personuppgifter på internet.
Det blev trots allt ett lugn årsmöte med bara ett 50-tal besökare idag. Och många av de som kommit till mötet tycker att all turbulens är oförståelig och jobbig. Monika Björkman från Härnösand är en av dem.
-Jag förstår inte vad de strider om, alla vill ju samma sak.
-Men det handlar väl om personkemi som i alla sådana här konflikter, och vi reder säkert ut det här till slut, säger Monika Björkman.

Reporter Anna-Karin Front

anna-karin.front@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".