Rättspsykiatrisk undersökning för Tranåskvinna som åtalats för mordbrand

Den 19-åriga kvinna från Tranås som stått åtalad misstänkt för ett flertal mordbränder i Tranås är skyldig till åtminstone en av dom, det stod klart när förhandlingarna avslutades i Eksjö tingsrätt i eftermiddag.

Rätten beslutade att kvinnan ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning för att kunna bedöma om hon lider av en allvarlig psykisk störning och i så fall ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård. Annars riskerar hon två års fängelse.

Beslutet idag gäller mordbranden i Skid- och orienteringsklubbens fastighet i januari i år. Sammanlagt brann det då på åtta olika platser i fastigheten och rätten menar att det finns övertygande bevisning om att den 19-åriga kvinnan ligger bakom dom bränderna.

Enligt kvinnans advokat Sture Larsson handlar det troligen om dom fingeravtryck som fanns på platsen.
Att rätten inte tar upp dom övriga åtalspunkterna idag tyder på att bevisningen inte är lika övertygande i dom fallen, säger han till Nyheterna.

Hur kvinnan döms i de andra fallen återstår att se när den rättspsykiatriska undersökningen är klar i slutet på maj för då återupptas förhandlingarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista