Hallå där, Johan Pettersson

Johan Pettersson, världsmästare med 288 landskamper, nu spelande tränare i Hallby som idag kan se till att Jönköping får ett elitserielag i handboll för första gången sedan säsongen 1965/66.

Hallby möter Drott, tiofaldiga svenska mästare med 39 raka säsonger i den högsta serien, i den avgörande kvalmatchen.

Hur skulle det kännas att peta ner en klassiker?

-Egentligen är det inte ett lag med sådan historia som skulle ur elitserien, men de har slarvat de senaste åren och nu får de betala för det.

Förklara?

-Det har varit många varningssignaler de senaste åren som andra sett, men inte de själv. De var i riskzonen redan förra året.

Vad talar för Hallby och mot Drott?

-De verkar dåligt tränade och har försökt dra ner tempot i de två matcher vi mötts. Vi kommer att springa tills vi dör. De är ett lika orutinerat lag som vi. Fördelen för dem är att de fick två av tre matcher hemma annars hade vi varit klara för elitserien. De fick en straff i slutsekunden i den första matchen men tyvärr vek vi ner oss i förlängningen.

Har ni planerat för elitserien?

-Ja, och vi har tre etablerade unga elitseriespelare på väntelistan, en i varje lagdel. Men vinner vi inte är det ingen katastrof, vi jobbar långsiktigt, ekonomin är under kontroll och en ny hall är på gång i stan.

Bo Harmby/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".