Svårt privatisera vårdcentralen i Gislaved

Det kan bli svårt att privatisera vårdcentralen i Gislaved. Den bedömningen gör nu moderata landstingsrådet Peranders Johansson. Han har själv i ett möte med anställda där fått signalen att många är emot en privatisering, det berättar Peranders Johansson för Nyheterna.

Vårdcentralen i Gislaved ser heller inte ut som de flesta andra vårdcentralerna i länet eftersom man bland annat har hemsjukvård och egen röntgenavdelning. Många är också anställda på andra vårdcentraler samtidigt och detta gör sammantaget att en privatisering blir svårt, tror Peranders Johansson.

Utöver Gislaved vill den nya borgerliga alliansen i landstinget även lägga ut vårdcentralerna i Norrahammar, Landsbro och Forserum.

Anställda på vårdcentralerna ska själva snart få rösta om de vill privatiseras eller inte och resultatet av den röstningen ska presenteras i början av maj.

Peter Jernberg
 peter.jernberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista