Hallby missade elitserien

Det blir inget spel i elitserien i handboll för herrarna i Hallby i höst. Istället får Drott en 40:ende säsong i den högsta serien, efter att ha tagit hem vinsten med 31-27.

I över 40 år har Hallbysupportrarna väntat på att laget ska ta sig tillbaka till elitserien och frågan är om laget har varit närmare än den här säsongen, när man pressade Drott till det yttersta i kampen om den sista elitserieplatsen.

Förre landslagsstjärnan Johan Pettersson dirigerade sitt Hallby, och uppstickaren höll takten en bit in i andra halvlek.
Men Drott fick ordning på spel och nerver, vände matchen och vann med 31-27.

Sju mål gjordes av Anders Hedman.

- Det är lite tomt. När det är så pass nära som det är så känns det alltid bittert, säger han.

- Vi får en väldigt bra start och spelar bra handboll första halvlek. Sedan orkar vi inte hålla ihop det i de första tio i andra halvlek då dom går i kapp och går ifrån. Det är jobbigt nu så jag vet inte vad jag ska säga, vi orkade inte med pressen helt enkelt, säger Hallbys Jonathan Jeppson.

Drott-Hallby 31-27 (13-15)
Drott: Daniel Lindgren 9, Mattias Adjovi 7, David Löfgren 7 (1), Martin Bystedt 6 (2), Tomas Eriksson, Robert Jangmo.
Hallby: Anders Hedman 7, Johan Petersson 7 (2), Tom Wiksten 4, Alexander Åkerberg 3, Pål Wetterbrandt 2, Andreas Hass, Jonathan Jeppson, Mikael Lindström, Anders Litstrand.
Publik: 1 812.

Drott till elitserien med 2-1 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista