J-Södra kryssade i premiären

J-Södra och Bunkeflo spelade 2-2 i premiären av superettan. Nykomlingen från Malmö var det bättre laget i den första halvleken och ledde i paus med 2-0. I andra halvlek tog J-Södra över helt och hållet och låg närmast ett segermål.

- Att få med sig en poäng på det här sättet kommer att betala sig mycket på sikt och visade på en moral i laget, tyckte J-Södras tränare Olle Nordin.

Det var annars inte mycket som stämde i första halvlek.

- Vi jobbade konstant en och en och stod stilla och spela. Att få två skitmål på oss gjorde att vi blev paralyserade, tyckte Nordin.

Bunkeflo gjorde både 1-0 och 2-0 efter hörnor, där J-Södra agerade mycket passivt. Framåt hände ingenting.

Oväder på Stadsparksvallen

Vädret gjorde heller inte att det blev någon välspelad match. Vinden ven och snön yrde. Men i andra halvlek sprack molntäcket upp och då hände något markant med J-Södras spel.

- I andra halvlek blev det tvärtom. Vi visade löpvilja och då fungerade både anfall och försvar. Så fort vi förlorade bollen tog vi tillbaka den, sade Nordin om andra halvlek.

Bunkeflo blev passiva och när man fick sin backrese Darko Marasovic skadad, började försvaret att vackla rejält. Bollar som spelades in i mitten blev farliga gång på gång och på en sådan chans gjorde Johan Fäger 1-2. Då hade inhopparen Fäger bara varit på plan i två minuter.

2-2 gjorde Patrik Elmander snyggt på nick och J-Södra ägde hela andra halvlek. Bunkeflo hade bara en målchans då och det var inte långt borta att den chansen slutat med mål och då hade J-Södra inte fått någon poäng alls.

Söderbring positiv debut

I J-Södra klev hela laget fram i andra halvlek. Nye högerbacken från Husqvarna, Fredrik Söderbring, var mycket bra. Johan Fäger lyfte också laget när han kom in i andra halvlek. Patrik Elmander gjorde ett enormt jobb och visade att han är en farlig målskytt. Förra säsongen blev det sexton mål och det kan nog bli något liknande i år också.

Bunkeflo är nykomling och var nöjda med en poäng.

- Man kan väl säga att vi fick en poäng med oss. Leder man med 2-0 i paus vill man förstås ha mer än en poäng, men i andra halvlek tryckte J-Södra på enormt. 2-2 är vi nöjda med, sade Bunkeflos tränare Anders Grimberg.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se

Jönköpings Södra - Bunkeflo 2-2 (0-2)

0-1 ’27 Max Fuxberg
0-2 ’38 Marcus Nilsson
1-2 ’63 Johan Fäger
2-2 ’74 Patrik Elmander
Publik: 1716

J-Södras lag:

Ivo Vazgec

Fredrik Söderbring
Erik Skördåker
Daniel Karlsson
Andreas Nilsson

Emil Backlund
Fredrik Fendrich
Aram Ibrahim
Tomas Backman (ut 45)

Patrik Elmander
Axel Norderyd (ut 61)

Avbytare:
Johan Svedberg (in 45)
Johan Fäger (in 61)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista