Oro på TV4 efter omorganisation

En stor omorganisation inom TV 4:s lokala stationer skapar nu oro hos personalen.

Sändningarna från Jönköping ska flyttas till Malmö och personal kan tvingas flytta och stämningen på redaktionen är nu inte den bästa.

- Många är oroliga för man vet inte om man tillhör dom som ska få stanna kvar, säger Cjell Fransson, en av stationens reportrar.

I början av nästa år kommer förmodligen den här omorganisationen att ske och då kommer runt 60 tjänster på de lokala TV4-stationerna att flyttas runt i Sverige. Hur många som tvingas flytta från stationen i Jönköping vet man ännu inte.

Det kan bli förändringar för tittaren också som inte längre får se de lokala ansiktena presentera nyheterna.

Reportern Jessica Haagård tror också förändringarna leder till att reportrarna själva får hålla i kameran när de är ute och gör intervjuer, en utveckling som redan har inletts.

- Många känner att det är ganska kämpigt att både stå för journalistik och foto. Vi kommer ju att få arbeta på helt andra sätt, säger Jessica Haagård.

Helen Birch
news.jkpg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista