Misstänkt mordbrännare i Smålandsstenar begärs omhäktad

Polisutredningen om de många mordbränderna i Smålandsstenar har ännu inte gett något avgörande resultat. Den man som misstänks nekar och nu begärs han omhäktad.

Efter det att den 46-årige mannen greps i närheten av den brinnande Netto-butiken för två veckor sedan så har pyromandåden upphört. Det talar naturligtvis emot honom, men själv har han i förhören hittills nekat till både branden på Netto och i Bröderna Johanssons Sängfabrik, som eldhärjades samma natt. Det var dessa båda bränder som misstankarna gällde när han häktades. Nu ska polisen gå igenom och förhöra 46-åringen om alla andra ouppklarade bränder som drabbat Smålandsstenar sedan förra sommaren.

Det handlar om ett 20-tal, men det är inte alls säkert att det är samma gärningsman som ligger bakom alla. En del mindre bränder i soprum och papperskorgar kan vara typiska pojkstreck. Och själv har ju den misstänkte hävdat att han varit utomlands och därmed har alibi för flera av pyromandåden. Det systematiska utredningsarbete som pågår nu kommer att ta lång tid, på fredag går häktningstiden ut och därför kommer kammaråklagare Anders Brokelind att begära omhäktning av Smålandsstenarbon.