Kvinnliga företagare stöttas och uppmuntras i Sävsjö

Det handlar om mingelkurs, peppning och nätverkande när Sävsjö försöker inspirera de kvinnliga företagarna som bor i kommunen.

Malin Gumelius som är projektledare tror att Sävsjö kvinnliga företagsledare behöver både mer stöd och inspiration.
-Vi ser att kvinnor behöver uppmuntran för att våga ta plats i sitt företagande, och särskilt i det traditionella företagandet som det är på landsbygden.
I en landsbygdskommun som Sävsjö är är det ofta mannen, inte kvinnan, som intar platsen som företagsledare. Trots att företaget, affären, gården eller andra verksamheter ofta ägs både av mannen och kvinnan tillsammans.
-Det är väldigt traditionellt att mannen tar mycket plats, och kvinnan behöver uppmuntras för att ta samma plats, säger Malin Gumelius.
Sedan en tid tillbaka anordnar man inspirationskvällar för kommunens kvinnliga företagsledare. De får gå på intressanta föreläsningar och diskussioner och det har till och med ordnats en mingelkväll där kvinnorna har fått öva på hur de ska presentera sig och sitt företag på ett bra sätt i företagsvärlden.
-Målet med projektet är ett nätverk av kvinnliga företagare, som kan träffas och utbyta erfarenheter och stärka varandra, säger Malin Gumelius.

Anna Eriksson

anna.eriksson@sr.se