Magnus Ekelund ansvarar för Sogetis nya nationella center vid Munksjön i Jönköping. Foto: Anna-Karin Front

Nytt center i Jönköping ger nya jobb i IT-branschen

Omkring 75 nya jobb skapas inom IT-branschen när företaget Sogeti expanderar i Jönköping. Hälften av jobben kommer finnas i Jönköping.

Ett nationellt center för affärssystem placeras på kontoret vid Munksjön i Jönköping och det gör att man nu kommer nyanställa stort. Det säger Magnus Ekelund som ansvarar för nya centret.

- Vi har redan etablerat oss här med ett 15-tal konsulter och därför är det naturligt att vi bygger härifrån, säger Ekelund.

När det nya nationella centret placeras i Jönköping kommer omkring 75 nya jobb skapas i IT-branschen. Ungefär hälften av dem som anställs kommer sitta i Jönköping och resten kommer knytas till något av de andra 18 kontoren som finns runt om i landet.

De yrkeskategorier som man nu söker är verksamhets- och applikationskonsulter och de företag man samarbetar med är framför allt tillverkande företag, till exempel inom platsindustrin. Just nu är det enligt Magnus Ekelund stor efterfrågan på IT-tjänster hos företagen.

- Det är ett väldigt tryck på byte av affärssystem så vi har mycket att göra, säger Ekelund till nyheterna.

Reporter Anna-Karin Front

anna-karin.front@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".