Änglavakt vid kollision på järnvägsspår

En rälsbuss och en lastbil lastad med flis kolliderade i morse på spåret i närheten av Vallnäs mellan Mariannelund och Ingatorp, i Eksjö kommun.

Rälsbussen kom från Eksjö mot Hultsfred och träffade lastbilens släp. Kollisionen blev kraftig och släpet med flis kastades av.

Just nu är det stopp i tågtrafiken på sträckan och bussar ersätter. Troligen tar uppröjningsarbetet tid, och tågen börjar förmodligen gå först efter helgen.

Dessbättre fanns inga människor ombord på rälsbussen och ingen har kommit till skada. De båda förarna till rälsbussen och frysbilen chockades, men ingen av dem har behövt sjukhusvård.

När lokföraren insåg faran rusade han bakåt i tåget och slängde sig på golvet och undgick därmed att skadas. Förarhytten var helt intryckt efter olyckan.
Jan Sandberg, trafiksäkerhetshandläggare på Merresor, är glad över förarens sinnesnärvaro.
-Han är skärrad men inte skadad, säger han.

Olyckan kommer att utredas. Det finns inga järnvägsbommar vid övergången där olyckan skedde, men ljud- och ljussignaler.

- Det finns väl två tänkbara orsaker till olyckan, säger insatsledare Willy Andersson. Det kan vara något fel på ljud- eller ljussignalen på platsen eller så är det den mänskliga faktorn som varit framme.