Brist på poliser nattetid

Både Höglandet och Värnamo-Gislavedsområdet riskerar att bli utan egen polis flera nätter i veckan. Det kan bli följden av det nya arbetsschema som planeras just nu.
Det finns helt enkelt för få poliser där för att täcka hela dygnet. På grund av kraftigt missnöje med den knappt ett år gamla tjänstgöringslistan konstruerar nu ledning och fack en ny för de närpoliser som arbetar med utryckningar. Resultatet i dessa personalbristens tider kan bli att polisen i Värnamo och Gislaved klarar att bemanna en egen patrull bara ett par nätter i veckan och polisen på Höglandet varannan natt. Övriga nätter får allmänheten vänta på att polis från Jönköping med sämre lokalkännedom rycker ut i länet. För i Jönköping finns god tillgång på poliser. Det är nämligen dit unga poliser söker sig. Förr tvångsplacerades poliser på en ort där det behövdes folk, men det vågar man sig inte på. Närpolischefen Ove Eriksson säjer till Nyheterna att det skulle göra polisbristen ännu värre eftersom unga poliser då skulle ta jobb någon annanstans istället.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".